вівторок, 24 лютого 2015 р.

Відновити зір можна!

     Порушення зору доводиться констатувати у кожної третьої дитини у віці 12-15 років. Це сумна статистика. Адже більше 80% інформації про оточуючий світ ми отримуємо за допомогою зору. Зір є однією з фізіологічних функцій сенсорної системи людини, через яку вона отримує до 90% інформації про навколишній світ.
      Зір є не тільки умовою існування та орієнтації людини у світі, але й необхідною функцією, яка забезпечує естетичне сприйняття світу, дозволяє реалізувати бажання і виконувати високоточні роботи, тобто бути людиною в повному розумінні цього слова.
     Найчастіше до зниження зору в дитячому та підлітковому віці  призводять вчасно не виявлені, а тому некориговані рефракція, косоокість, спазм акомодації, прогресуюча міопія, та в останні роки - КЗС (комп'ютерний зоровий синдром).
     Причинами виникнення таких порушень зору у дітей може бути погіршення зору на фоні певного захворювання, перенапруження очей, а також стреси,  і не можна применшувати значення того чи іншого фактору у житті дитини, бо усі вони формують як особистість людини, так і стан її здоров'я.
     Порушення зорових функцій, якщо вони не коригуються, призводять і до низької успішності в школі, і до обмеження у виборі професії.
     Вади зору бувають як вроджені, так і набуті, формування здатності зорової системи сприймати та аналізувати візуальну інформацію з навколишнього середовища відбувається  з моменту народження дитини і продовжується до 12 років. Коли дитина починає активно використовувати дар бачити, і батьки починають констатувати, що дитина гірше бачить, ніж, наприклад, вони, необхідно звернутись до офтальмолога.     Саме в дитинстві найлегше справитись із більшістю захворювань зорової системи, не вдаючись до хірургічного втручання, однак для цього необхідна своєчасна діагностика і вчасно розпочате лікування. Бо шанси на успіх можуть швидко звестись до мінімуму або зовсім зникнути.      При консультації у лікаря проводиться рефрактометрія - комп'ютерна діагностика будови ока, обстеження з врахуванням супутніх хвороб, може бути поставлений діагноз близькозорості (міопія), далекозорості (гіперметрія) або астигматизму..

Офтальмологічний центр Мержиєвської Н.П. 


- дитячий ортоптичний кабінет
- діагностика
- корекція
- відновлення зорових функцій

33018  м. Рівне, вул. Мірющенка, 31
Попередній запис: тел. (097)  343-63-14

прийом лікаря: з 15 год. до 19 год.
(вихідний - субота та неділя)

дитячий ортоптичний кабінет
прийом: з 10 год. до 19 год.
(вихідний - субота та неділя)

Лікар–офтальмолог вищої категорії
Мержиєвська Наталія Петрівна

 


Немає коментарів:

Дописати коментар